Vejr

Sne flere steder og vindstød af stormstyrke

Vi står op til en helt ny vejrtype fredag morgen - og den er startet med hvid nedbør og kraftig blæst.

Efter flere uges vejrmæssigt 'dødvande' med skyer, masser af regn og temperaturer lidt over det normale for årstiden, har vejret nu for alvor skiftet karakter.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Resterne af den gamle tropiske storm, Sebastien, som i de seneste to døgn har givet regn til Danmark, har bevæget sig tværs gennem landet og befinder sig nu øst for os.

Det har åbnet op for kold luft, der strømmer ned over landet fra nord, hvilket har fået temperaturen til at falde markant. Derfor er temperaturen mange steder i landet fredag morgen blot mellem nul og tre graders varme.

Samtidig er nedbøren i forbindelse med frontsystemet gået over i slud og tøsne flere steder i den nordøstlige del af Jylland, hvor man kan opleve vinterlig stemning tidligt fredag morgen.

Sne i Hals i Nordjylland 29. november 2019.

I det indre af Vendsyssel, samt i dele af det østjyske højland, har sneen lagt sig i et op til én eller to centimeter tykt lag, og temperaturen er lige over frysepunktet.

Der kan en kort overgang komme sne i Nordsjælland og på Bornholm

Nedbøren over den nordøstlige del af Jylland er ved at slippe sit tag, hvorefter den vil brede sig mod sydøst.

Derfor kan man i dele af Nordsjælland opleve en periode med slud og tøsne i løbet af fredag formiddag, inden folk på det indre af Bornholm også har mulighed for at se hvidt i nedbøren først på eftermiddagen.

Sneen vil dog alle steder - såfremt den lægger sig på jorden - hurtigt smelte igen, da både jorden og luften er over frysepunktet.

Vinterens første sne fik vi 5. november, da der faldt tøsne flere steder i det indre Nordsjælland.

Tøsnefald over Aarhus fredag morgen 29. november.

Vindstød af stormstyrke

Samtidig med, at nedbøren flere steder er gået over i tøsne, er vinden på bagsiden af lavtrykket også tiltaget kraftigt. Det har man især fået at mærke i Nordjylland og over Kattegat, hvor vinden har nået hård kuling.

Mest blæsende har det været i Hirtshals i Nordjylland, hvor middelvinden har nået 19,1 meter per sekund, mens vindstødene har nået stormstyrke med 24,9 meter per sekund.

Ved flere andre kyststationer i Nordjylland og i Kattegatområdet har vindstødene nået stormende kuling, hvilket er vindstyrken lige under storm.

I takt med, at nedbøren bevæger sig længere mod øst, så klarer det op fra nordvest, og det giver anledning til en særdeles smuk og solrig fredag, der dog vil føles meget kold som følge af den kraftige blæst.