Vejr

Torsdag bliver endnu en dag med silende regn - her kan der falde 10 millimeter

Samtidigt nærmer vi os med hastige skridt endnu en nedbørsrekord.

Nok engang gør man klogt i at væbne sig med paraply, gummistøvler eller anden slags regntæt tøj, når man bevæger sig ud i vejret torsdag morgen.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores nedbørsradar her

Et lavtryk befinder sig lige ud for den jyske vestkyst, og i forbindelse med at lavtrykket ligger så nær Danmark, sendes der konstant forsyninger af regn og byger op over landet fra sydvest.

Derfor siler regnen ned i store dele af landet torsdag morgen, og selvom der er perioder med opholdsvejr, så kan man ikke vide sig sikker for regnen.

Vejrkort torsdag eftermiddag - der vil fortsat falde regn i store dele af landet.

Vi nærmer os - igen - den vådeste tremåneders periode i dansk vejrhistorie

Efteråret blev rekordvådt allerede i fredags, og siden da er der faldet yderligere 17 millimeter regn. Det betyder, at der til og med torsdag morgen er faldet hele 344 millimeter regn siden 1. september, hvor kalenderefteråret startede.

Derudover kan der resten af torsdagen og frem til fredag middag falde mellem fem og ti millimeter på landsplan.

Derfor kan der være faldet hele 350 millimeter regn i løbet af de tre efterårsmåneder - og skulle der falde 352 millimeter i alt eller mere, vil efteråret 2019 samtidig være den vådeste tremåneders periode i dansk vejrhistorie.

Nedbørsmængder frem til fredag morgen. Lokalt kan der i den nordøstlige del af landet falde op til - eller lidt over - 10 millimeter.

Den gældende rekord er ikke særlig gammel - den fik vi i perioden august til oktober i år, hvor der i løbet af de tre måneder faldt 351 millimeter.

Tæller vi derudover nedbøren i august med - som også endte vådere end normalt med 91 millimeter - så har vi i løbet af næsten fire måneder fået 435 millimeter regn. Det er kun 15 millimeter mindre end den vådeste firemåneders periode i dansk vejrhistorie, der går helt tilbage i 1874.

På årsbasis har vi nu fået 832 millimeter regn, hvilket er 73 millimeter fra det vådeste år i 1999, hvor der blev målt 905 millimeter.

Hvis der kommer i omegnen af seks-syv millimeter det næste døgn, og december ender med normal nedbør på 66 millimeter, vil vi lige præcis tangere rekorden for det vådeste kalenderår.