Vejr

Tidligere tropisk storm giver orkanvindstød til Europa

Den tidligere tropiske storm Sebastien vil fra tirsdag give orkanvindstød til De Britiske Øer og Frankrig.

Den tidligere tropiske storm Sebastien bevæger sig meget hurtigt fra Atlanterhavet til Storbritannien. Lavtrykket smelter her sammen med et almindeligt lavtryk og bevarer noget af sin styrke.

Prognose af kraftigste vindstød tirsdag klokken 8.

Tirsdag morgen vil der derfor komme vindstød op til orkanstyrke til Irland, det sydvestlige England og måske Wales.

Prognose af kraftigste vindstød tirsdag klokken 18.

Senere på tirsdagen kan der også komme stormstød i større dele af Frankrig, og i Biscayen kan stødene være af orkanstyrke. Onsdag vil lavtrykket desuden give storm- og orkanstød i Den Engelske Kanal, hvor der er meget skibstrafik.

Prognose af kraftigste vindstød onsdag klokken 18.

Ex-Sebastien giver først 30 millimeter regn til Danmark og senere også snebyger

Fronter fra lavtrykket vil i høj grad præge vejret i Danmark onsdag og torsdag. I Vestjylland kan der komme op omkring 30 millimeter regn. Danmark har i gennemsnit over hele landet fået 331 millimeter regn i efteråret, hvilket slog nedbørrekorden fra 1966.

Prognose af samlet regn frem til torsdag aften klokken 23.

Fredag vil lavtrykket bevæge sig ind over Danmark og sende kold polarluft med stedvise sne- og sludbyger til landet. Det er sikkert, at der kommer sne- og sludbyger fredag, men usikkert hvor mange. Det er også sikkert, at det bliver blæsende med kraftige vindstød.

Byger fredag middag. Blå indikerer regnbyger, mens der er sne- og sludbyger i de hvide felter.

Nogle modeller har vindstød op til stormende kuling fra nord. Ex-Sebastien forvandler det danske vejr fra lunt til vinterligt.