Vejr

Vejrudsigten, der gik i vasken, endte med international pris

TV 2 Vejret har vundet Weather Summit Award 2019 for en vejrudsigt, hvor værten holdt masken, selvom alt var ved at sejle væk.

Nogle gange kan ting gå så galt, at det bliver rigtig godt. Det var i hvert fald tilfældet sidste år, da meteorolog Anders Brandt og fotograf Sonny Bendiksen var hos den fynske vinavler Jacob Klitgaard for at lave en historie om den fantastiske sommer.

Og det har netop indbragt TV 2 Vejret den internationale pris Weather Summit Award 2019 i kategorien 'Best Outdoor Weatherpresentation'.

Indslaget på omkring fem minutter skulle afvikles live inden 18-nyhederne, men det var alt andet end fantastisk sommervejr i vinmarken netop den dag. Pludselig kom der en kraftig byge, og det lykkedes kun med nød og næppe at få paraplyerne frem, inden der blev stillet igennem fra Kvægtorvet i Odense.

- Jeg tænkte, det er løgn. Da jeg stod foran vejrkortene, kunne jeg se vinglassene blive fyldt op med vand, mens regnen trommede ned på paraplyen, siger Anders Brandt.

Trods det lykkedes det at afvikle hele historien, mens Sonny Bendiksen tørrede regnvandet af linsen.

Planlæg, planlæg, planlæg

Alt var ellers planlagt til det perfekte indslag. Først en stående introduktion blandt vinstokkene. Dernæst et par skridt hen til vinavleren, et kort interview. Nogle skridt videre over til Vejrbilen, hvor skærmen stod klar med grafik på skærmen. En vejrudsigt, en meteorologisk forklaring på sommerens indflydelse på den danske vinhøst. Et par skridt tilbage til vinavleren. Et par spørgsmål og et glas vin. Skål. Og så videre til 18-nyhederne.

Det regnede og blæste bare så meget, at det næsten tog fokus fra alt andet. Alligevel holdt Anders Brandt og Sonny Bendiksen tungen så lige i munden, at seeren både fik det kommende vejr, viden om dansk vinhøst og historien om at sommeren har været bedre end en normal sommer i Champagne.

- Det var en vejrudsigt, der i ordets bogstavelige forstand gik i vasken. Men bagefter tænkte vi også, at hvis noget skulle ødelægge en vejrudsigt, så skulle det være vejret, slutter Anders Brandt.

Prisen blev uddelt i Stubaital i Østrig, hvor 50 vejrværter fra hele Europa var samlet til det årlige Wettergipfel. TV-stationer fra 16 europæiske lande deltog, blandt andre ZDF, RTL, ProSieben, Sat1, BBC og ORF.