Vejr

Weekenden slutter med sol, byger og blæst

Vejret søndag bliver markant bedre end lørdag - men byger og blæst slipper vi ikke for.

Weekendens sidste dag - og den første dag med normaltid - byder på helt anderledes vejr end det, vi har oplevet de to foregående døgn.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Fra fredag eftermiddag og til søndag morgen er der visse steder i Jylland faldet over 40 millimeter. Mest i Billund, hvor der samlet set over to døgn er faldet 46,2 millimeter.

På landsplan blev lørdagsdøgnet også særdeles vådt med 17,3 millimeter, men søndagen byder på væsentligt 'bedre' vejr - i hvert fald mindre vådt.

Lørdagens regnvejr skyldtes en frontzone, der bølgede gennem landet og hele tiden sørgede for nye forsyninger af regn. Frontzonen adskilte meget varm luft for årstiden mod syd og øst, fra køligere luft mod nord og vest.

Søndag er vi kommet ind i mere normal luft for årstiden, og i den køligere luft er der markant bedre mulighed for at få solen at se.

Risiko for kraftige vindstød og byger

Selvom der bliver relativt god plads til at se solen, så vil der også være en del byger i luften. Navnlig i den vestlige del af landet vil bygerne i en lind strøm bevæge sig ind over Jylland fra Nordsøen.

Bygerne kan lokalt være relativt kraftige og være med torden og hagl, men til gengæld vil de bevæge sig relativt hurtigt forbi de enkelte steder.

I dagens løb vil bygerne gradvist også bevæge sig længere og længere østpå i landet.

Fra ud på aftenen skal et mere sammenhængende bygeområde passere Danmark fra vest, og i den forbindelse kan der ligeledes optræde torden i forbindelse med bygerne.

Derudover bliver dagen - igen - relativt blæsende med op til kuling fra vest ved kysterne. Derudover kan vindstødene i dagens løb - og især i aften - nå stormende kuling eller sågar stormstyrke langs den jyske vestkyst.