Vejr

Efter drivvåd lørdag i dele af landet - her fortsætter regnen

Indtil søndag morgen kan der visse steder falde yderligere 10 til 20 millimeter regn.

Efteråret 2019 er i fuld gang med at skrive sig ind i de danske vejrhistoriebøger som et af de vådeste af sin slags.

Lørdag er absolut ingen undtagelse, og mange steder i Jylland har regnen silet ned i næsten et døgn.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Siden fredag aften er der faldet mest regn i Karup, hvor der indtil klokken 16 er faldet 32,5 millimeter. Derefter følger Vestervig i Thy, hvor der er løbet 29,2 millimeter gennem nedbørsmåleren. Den samme mængde er ligeledes registreret i Billund.

Længere østpå i landet er der faldet langt mindre regn - og mange steder er regnen kun faldet som finregn. Mest regn uden for Jylland er der faldet ved Gniben på Sjællands Odde med 7,2 millimeter.

Der er mere regn på vej

Selvom det har regnet i henved et døgn mange steder i den centrale og nordlige del af Jylland, er det på ingen måde slut. En frontzone bølger tværs gennem Danmark fra sydvest mod nordøst, og det vil den gøre indtil midt på natten.

Forventede nedbørsmængder fra lørdag klokken 16 og frem til søndag morgen klokken 8.

Derfor vil der det næste halve døgn fortsat kunne komme store mængder regn - især i Midt- og Østjylland. De nuværende prognoser viser, at der kan falde yderligere 10 til 20 millimeter regn, så der samlet set søndag morgen kan være faldet op til 50 millimeter på cirka halvandet døgn.

I nattens løb vil der også komme regn til den østlige del af landet, men i noget mere moderate mængder.

Regnen falder i en oktober, der er godt på vej til at blive den vådeste i mindst 13 år. Til og med lørdag klokken 16 er der faldet 117 millimeter regn mod normalt 76 millimeter. I september - som blev den vådeste af sin slags i 18 år - faldt der på landsplan 130 millimeter.

Vindstødene langs den jyske vestkyst kan søndag eftermiddag og aften nå stormende kuling, eller lokalt endda stormstyrke.

Søndag med byger og vindstød af stormstyrke

Når regnen i nattens løb langt om længe stilner af, venter der os en søndag, der vil byde på byger - som lokalt kan blive kraftige. Om eftermiddagen og aftenen kan de blive ledsaget af vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst.

Til gengæld kan der mellem bygerne også blive plads til at se solen.