Vejr

Første tørvejrsdag i mere end to uger

Onsdag bliver den blot anden dag i oktober i år, hvor der ikke vil falde regn.

Regnen har silet ned, vandpytterne har vokset sig store, og regntøjet har været en fast bestanddel af påklædningen i nærmest hele oktober indtil videre.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Samlet set er der faldet 101 millimeter regn i oktober til og med tirsdag, og inden da havde vi den vådeste september i 18 år med hele 130 millimeter regn.

Men onsdag kan blive et lyspunkt i en ellers regnvåd historie - der er nemlig udsigt til, at det vil holde tørt i hele landet - hele dagen.

Det vil i så fald blot være den anden dag i indeværende oktober, at det på landsplan holder fuldstændig tørt, og samtidig vil det være første gang i 16 dage.

7. oktober er indtil videre den eneste dag, hvor der ikke er faldet en dråbe regn, mens der 3. oktober kun blev vredet 0,1 millimeter ud af skyerne på landsplan.

Onsdag holder det tørt, og især i eftermiddagstimerne er der mulighed for sol af og til.

Derimod blev 11. oktober den vådeste dag på landsplan i mere end et år, da der samlet set faldt hele 23 millimeter regn fordelt over hele landet.

Meteorologisk set er en nedbørsdag defineret som en dag, hvor der falder mindst én millimeter nedbør. Dem har vi allerede haft 15 af i oktober, og på en normal oktober, over 31 dage, er tallet normalt 11.

Mulighed for lidt solskin

Selvom onsdag er startet med gråvejr i det meste af landet, går der i dagens løb lidt huller i skydækket.

Derfor vil der i perioder være mulighed for at få lidt at se til solen, selvom der fortsat vil være længere perioder med skyer end med solskin.

Igen torsdag vil det blive mest tørt - og lunt - inden weekenden ser våd og blæsende ud.