Vejr

Varmt pust fra Sydeuropa kan give varmerekord torsdag

De høje temperaturer slår et sidste svirp med halen inden en væsentlig koldere weekend.

Følg vejret her - TV 2 Vejrets nedbørsradar

På TV 2 Vejrets radar kan du hele tiden følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste timers nedbør og giver et unikt overblik over vejrets vej hen over Danmark. 

Se hvor langt regnen er nået hen over dig

Selvom vi er halvvejs gennem efteråret, holder varmen alligevel fast lidt endnu. Torsdag får vi den sidste varme fra syd for denne omgang, og det kan blive 17-18 grader i Jylland.

- Torsdag bliver otte grader varmere end normalt for årstiden, og det er altså bare en uge inden november, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

Det er en for årstiden meget varm luft, der blæser op over Danmark fra syd, som vil sende temperaturen op på det usædvanligt høje niveau. Lokalt kan vi komme helt op og slå rekordtemperaturen på 19,1 grader.

Det store spørgsmål er, hvor meget sol der kommer, og der er prognoserne ikke helt entydige. Hvis der kommer meget sol, kan temperaturen muligvis nå en varmerekord.

Mulighed for varmeste 24. oktober i mere end 145 år

Skulle temperaturen nå op over 19,1 grader, vil det være den varmeste dag målt så sent på året, siden de landsdækkende målinger begyndte i 1874.

- Det er dog mere sandsynligt med de 17 til 18 grader, men det er stadig usædvanligt varmt for årstiden, siger Sebastian Pelt.

Det bliver varmest i det sydlige og centrale Jylland, hvor den varme luft kan strømme uhindret op fra Tyskland uden at skulle krydse et kølende hav. Af samme årsag bliver det lidt køligere i den østlige del af landet, hvor luften først skal over Østersøen.

Det danske vejr er netop nu præget af koldt vejr nord for landet og varm luft mod syd.

- Vi ligger lige på grænsen, og den flytter sig mod syd, og dermed får det varme vejr en brat ende i weekenden, når væsentlig koldere luft kommer ned over landet fra nordvest, siger Sebastian Pelt.