Vejr

Amerikansk farmer har succes med ørevarmere til kvæg

Det vides ikke, om den selv synes, den ser smart ud, men den fryser ikke på ørerne.  Moo Muff

Den kraftige kulde, der har ramt dele af USA, går hårdt ud over særligt kalveører – men det er der råd for.

Store dele af det amerikanske midtvest er for øjeblikket ramt af en bidende kulde, der blæser ned fra nord, og det kan mærkes hos den amerikanske farmer Holly Poad fra Wisconsin. Det skriver weather.com.

For tre år siden brændte hendes tante Kim Ewers stald ned, og kalvene måtte stå ude i kulden, hvor de fik frostskader på ørerne. Og så fik Holly Poad en lys ide. Hun begyndte at lave ørevarmere til de frysende dyr.

Rygterne om ørevarmerne bredte sig, og hun begyndte at få forespørgsler fra andre farmere i området. En journalist fik i slutningen af sidste vinter nys om historien, og Holly Poads ørevarmere kom i tv.

Indvendigt for af fleece

Det er der mange, der kan huske, nu hvor kulden har sat ind. Derfor har Holly Poads nu fået hundredvis af henvendelser fra folk, der vil købe hendes ”Mo Muffs”, og hun været nødt til at lægge produktionen over hos en professionel fabrikant.

- Det overraskede mig, at det voksede så hurtigt, og at ørevarmerne forblev populære. Jeg troede, det ville aftage med tiden, siger hun til Weather.com.

De to kvinder gik og arbejdede med designet gennem et års tid, inden de lagde sig fast på et indvendigt for af fleece med en vandafvisende hætte udenpå – i smarte farver.

Nu får de to kvinder efterspørgsler på ørevarmere til alle mulige andre dyr. Derfor kan de kommende kollektioner komme til at rumme ørevarmere til både heste, æsler og geder.

Kulden, der bider i de amerikanske kalves ører, kommer ned med den såkaldte polar vortex og er den værste i årtier.