Vejr

Regnfuld formiddag afløses af tørvejr og 15 grader

Efter cirka ti millimeter regn i morgen- og formiddagstimerne vil temperaturen stige til mellem 12 og 15 grader med stort set tørvejr i eftermiddag.

Vinterhandsker, hue og varm jakke kan igen blive i skabet. I stedet er der nu brug for en regntæt efterårsjakke. Det bliver almindeligt oktobervejr i dag og den kommende tid. I dag ventes der generelt fem til otte millimeter regn i de centrale og østlige egne, mens der stedvis i Jylland falder mellem 10 og 15 millimeter. Du kan her se radarkort, der viser, hvor det regner netop nu.

Prognose af samlet mængde regn tirsdag den 8. oktober

Allerede fra morgenstunden regner det i store dele af landet. Regnvejret skyldes, at en front med varmere luft trænger ind over Danmark fra vest. Jævn til frisk søndenvind har desuden betydet, at temperaturen fra morgenstunden ligger mellem otte og ti grader. Til sammenligning målte man i går morges minus 3,8 grader i Nordjylland, og i København var det næsten historisk koldt.

Prognose klokken 8.

Ved middagstid regner det fortsat i Nordsjælland, Østsjælland og på Bornholm. I den centrale del af landet er det opholdsvejr, og i Jylland kan man forvente sol i perioder. Her er vinden slået over i vest, og temperaturen steget til 12-13 grader.

Prognose klokken 12.

I eftermiddagstimerne trækker regnvejret længere mod øst, og kun på Bornholm har fronten endnu fat. Danmark får vekslende skydække, men skyperioderne er længere end perioderne med sol. Der vil stedvis komme nogle kortvarige byger. Temperaturen stiger til mellem 12 og 15 grader, og vestenvinden aftager en smule.

Prognose klokken 16.

I aften fortsætter skydækket med at veksle, og der kommer stedvise byger, men de fleste steder holder det tørt. Aftentemperaturen vil ligge omkring ti grader, og det vil derfor være lunere i aften, end det har været i dagtimerne de seneste tre dage.

Prognose klokken 20.

De næste fem dage kan man forvente nogenlunde samme temperatur som i dag, og flere prognoser har det endnu varmere i efterårsferien.