Vejr

Regnvåd fredag, der ender med mulighed for lidt sol

Fredag byder på en del regn og byger. Arkivbillede. Niels Rydahl Jensen / Privatfoto

Der kommer kraftige byger - måske med torden.

Det er en overordentlig god idé at væbne sig med paraply, hvis man skal ud fredag morgen - særligt hvis man bor i den østlige del af landet.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores nedbørsradar her

En koldfront er ved at passere landet, og i den forbindelse falder der udbredt regn.

Usædvanlig varm nat

Koldfronten fortrænger den lune septemberluft, der har ligget over landet de seneste par dage og fortsat er strømmet op over landet i nattens løb. To steder på Lolland har temperaturen hele natten ikke været under 15,1 grader. Den normale nattemperatur på denne årstid er cirka otte grader.

Vejrkort fredag klokken 12.

Regnen bliver til byger

I takt med at koldfronten bevæger sig længere mod øst, efterfølges den af køligere luft, der dog også er mere ustadig.

Derfor vil det ikke holde tørt, selvom fronten har sluppet sit tag i Danmark. Luften, som strømmer ind over Danmark fra vest, er nemlig ustabil, og det betyder, at der vil komme talrige byger, som kan være med torden visse steder.

Vejrkort fredag klokken 16.

Bygerne vil være kraftigst fra først på eftermiddagen og frem til tidlig aften, inden de aftager i antal og intensitet. Der kan komme perioder med lidt solstrejf mellem bygerne, men kun af kort varighed.

Våd weekend

Der er ikke megen bedring at spore i prognoserne, når vi kigger på weekendvejret. Lørdag kommer også til at byde på mange byger, og søndag skal endnu et regulært regnvejr passere landet med en del regn.

Samlede nedbørsmængder fredag - frem til klokken 19.

Mandag bliver også en bygedag og tilmed særdeles blæsende - måske med vindstød af stormstyrke.