Vejr

Våd dag i vente - risiko for lokale skybrud

Lokale skybrud kan ramme flere steder i landet - på Bornholm kan der det næste døgn falde en hel måneds regn.

Det er, som om regnvejret ikke vil holde op.

Nogle steder begyndte det at regne allerede mandag ved middagstid, og det har stort set regnet lige siden. Normalt falder der 63 millimeter regn på Bornholm i september, og det er cirka det, som nedenstående prognose viser frem til klokken 6 onsdag morgen.

Det bliver en regnfuld dag i hele landet.

I København, Nordsjælland og på Bornholm er der yderligere risiko for, at regnen falder så intenst, at der er skybrud. Skybrud er over 15 millimeter regn på 30 minutter, og ved den intensitet har kloaknettet svært ved at følge med. Der er derfor risiko for oversvømmelse og vandskade. Du kan her se, hvor det regner netop nu.

Der er allerede faldet over 20 millimeter regn flere steder i landet, og i Københavnsområdet og på Lolland er der lokalt faldet næsten 30 millimeter.

Morgenens regnvejr dækker en stor del af landet og vil i formiddag rykke lidt mod vest. Det betyder regn til hele Jylland og Fyn, samtidig med at det efterhånden bliver opholdsvejr flere steder i øst.

I eftermiddag fortsætter det med at regne mange steder i landet, men der er en tendens til, at det efterhånden bliver opholdsvejr flere steder. Man skal dog ikke forvente en opklaring. Selve fronten, der giver regnen, bevæger sig ikke væk, men svækkes blot en smule.

I aftentimerne bliver det efterhånden mest tørt i Jylland, men centralt og østligt i landet vil det fortsat regne i perioder. Fronten, der først på dagen er rykket lidt mod vest, bevæger sig nu mod øst igen.

Særligt på Bornholm og i København og Nordsjælland er der risiko for meget intens regnvejr i eftermiddag og til aften.

I løbet af dagen tiltager vinden i syd, og på Bornholm er der risiko for kraftige vindstød. Vindstødene kan i eftermiddag og til aften måske nå op på stormstyrke.