Vejr

Skybrud over Danmark - og flere kan være på vej

Rigtig mange mennesker kommer ud til en våd cykelsaddel i disse dage. Denne her er skudt tirsdag i Faaborg.  Jørn Ungstrup / Seerbillede

Regnvejret forsætter, og der kan flere steder fortsat falde 30 til 40 millimeter.   

Vi står fortsat midt i nogle usædvanligt kraftige nedbørsdage med både skybrud og meget langvarig regn. Regnen tog sin start på Lolland mandag middag, og siden har regnen bevæget sig langsomt mod nord.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores nedbørsradar her

- Man kan mærke, vi er kommet ind i den mest våde periode på året. Om sommeren klarer det ofte hurtigt op efter en ordentlig skylle, men det er mere gråvejr nu. Ikke nok med der kommer mere regn, så det regner også meget længere i tid, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

Og regnen bliver ved, og de kan forvente meget mere netop i Nordsjælland og på Bornholm, der begge er inkluderet i det nyeste skybrudsvarsel.

Lavtrykket, der er årsag til regnvejret, er kommet fra syd, og mange steder oplever man nu, at det regner på halvandet døgn.

Værst er det indtil videre gået ud over Nakskov, der har fået 42,6 millimeter, siden regnen begyndte.

I Græsted har de haft skybrud, da de fik 16 millimeter på 30 minutter, og Nexø var tæt på med 14,6 millimeter. Grænsen for skybrud er 15 millimeter på 30 minutter.

Regnen vil flere steder falde fortsætte ud på natten og kaste yderligere 30 til 40 millimeter af sig.

Normalt falder der i gennemsnit 228 millimeter regn i løbet af hele efteråret mod kun 118 millimeter om sommeren.

Folk i Nakskov har fået mere end 40 millimeter regn siden i går.