Vejr

Orkanen Dorian har ramt land i USA

Satellitbillede klokken 14.35, da orkanen Dorian ramte land i North Carolina. TV 2 VEJRET / Grafik

Orkanen har skrevet sig ind i historien som den mest voldsomme atlanterhavsorkan, der nogensinde har ramt land.

Dorian har fredag eftermiddag ramt land i USA, da den klokken 14.35 passerede hen over Cape Hatteras i North Carolina. Det oplyser National Hurricane Center.

Selvom orkanen i mere end to døgn har bevæget sig op meget tæt på den amerikanske sydøstkyst, er det første gang, den rammer land i USA.

Dorian var en kategori 1-orkan, da den ramte land, og har torsdag givet enorme mængder regn og vindstød af orkanstyrke i North Carolina.

Ved Ocracoke nær Cape Hatteras blev der torsdag eftermiddag målt middelvind på 32,5 meter per sekund, der er lige på grænsen til orkan, mens vindstødene var oppe på 40 meter per sekund.

Orkanen Dorian bevæger sig nu ud over Atlanterhavet og videre op langs USA's Østkyst, hvor den svækkes over det koldere havvand.

Den kan sidst på ugen ramme de canadiske øer Nova Scotia og New Foundland.

Ramte Bahamas som en kategori 5-orkan

Dorian blev dannet for mere end en uge siden, da den over Atlanterhavet blev en tropisk storm 27. august.

Siden da har den ramt land seks gange og skrevet sig ind i historien som den mest voldsomme atlanterhavsorkan, der nogensinde har ramt land.

Det skete 1. september, da den som en kategori 5-orkan ramte den nordøstlige del af Bahamas, hvor den efterlod enorme ødelæggelser og foreløbigt har kostet mindst 30 mennesker livet.