Vejr

Risiko for skybrud over hele Danmark

Der bliver endnu en nat med bulder og brag, og det kan ende i decideret skybrud hen over Danmark.

Efter et nat med masser af regn og lyn har vi mere i vente. TV 2 Vejret varsler risiko for skybrud over hele landet onsdag aften og natten til torsdag.

Frontsystemet går ind over Danmark fra vest mod øst, og varslet gælder fra klokken 20 i hele landet. Hvor længe der er risiko for skybrud, afhænger af, hvor i landet man befinder sig. Se nærmere på grafikken herunder:

- Vi har samme lufttype hen over landet den kommende nat, som vi havde den forgangne. Det ser ud til, at det igen bliver med tordenbyger, og at nogle af dem kan blive så kraftige, at det er tale om skybrud, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Lone Seir.

Det regnes for skybrud, når der falder mere end 15 millimeter på under 30 minutter.

Samtidig kommer der en koldfront tættere på landet, hvilket øger risikoen for skybrud yderligere.

- På forsiden af den her koldfront kan der igen dannes tordenbyger, hvilket vi allerede nu kan se nede Tyskland, forklarer Lone Seir.

Efterhånden som fronten passerer landet i løbet af torsdag, falder risikoen for skybrud. Dermed kan jyderne allerede i nat ånde lettet op, mens fynboer, sjællænderne og til sidst bornholmerne må vente nogle timer mere.