Vejr

Kraftige byger giver risiko for lokale skybrud og op til 30 millimeter regn

Kraftige regn- og tordenbyger vil frem til tirsdag aften løbe op over den sydlige og østlige del af Danmark.

Danmark er i dag delt op med meget forskelligt vejr.

I nord og vest vil det mange steder holde helt tørt, mens byger i øst og syd vil husere frem til tirsdag aften. Der er risiko for lokale skybrud til Øerne og Sydjylland frem til klokken 17. Ved skybrud falder der over 15 millimeter regn på 30 minutter, og det fører ofte til oversvømmelser.

Varsel om lokale skybrud.

I vejrsituationer som denne er det svært at fortælle, præcis hvem der får fem millimeter, og hvem der får 30. Nedenstående grafik er et bud på regnmængderne og viser, hvor forskelligt det kan være over små afstande.

Prognose af samlet mængde regn.

Allerede i morgentimerne har der været byger mange steder og nogle steder også torden. I formiddag venter der flere byger, når regnbygerne ved den dansk-tyske grænse på nedenstående prognosekort løber videre i en retning mod nordøst. Her kan du se, hvor der helt aktuelt optræder regnbyger.

Prognose klokken 10.

I eftermiddag fortsætter det med at være et opdelt Danmark. Vi får byger mange steder i syd og øst, samtidig med at solen skinner i den nordvestlige del af Danmark.

Prognose klokken 14.

Tirsdag aften vil bygerne klinge af, og mange vil få aftensol.

Prognose klokken 18.