Vejr

Koldeste dag i over en måned

En enkelt målestation fik præcis 20 grader, men generelt markerede tirsdagen enden på en varm periode.

Selvom mange måske har opfattet sensommeren som ustadig og lidt grå, har det faktisk været ganske varmt vejr. Men nu lakker det mod enden. Tirsdag blev første dag siden 7. juli, hvor ikke en eneste af de officielle målestationer kom op over 20 grader.

Kun en enkelt af stationerne ramte præcis de 20,0 grader på decimalen, og der var det endda en del koldere både nord og syd for stationen.

Radar - følg vejret her

På TV 2 Vejrets radar kan du følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste tre timers nedbør og giver overblik over vejrets vej hen over landet samt en prognose for, hvordan vejret vil bevæge sig mere end en time frem 

Se hvor langt regnen er nået hen over dig

- Torsdag 25. juli var vi oppe på 32,8 grader som det højeste i år, mens vi havde den næsthøjeste 30. juni, hvor vi ramte vi 32,7, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

Afstemning

Hvordan har du oplevet sommeren 2019

Perioden 24. til 26. juli var en decideret hedebølge i Danmark. Den kom samtidig med, at det var over 40 grader flere steder i Europa.

Hvis kigger på den danske sommer som helhed, var der to dage i juni samt fem dage i juli, hvor vi ikke nåede over 20 grader.

Nu går vi en køligere periode i møde, hvor vi de næste dage kommer til at ligge omkring 16 til 19 grader. Dermed skal der heller ikke meget til, hvis der kommer en måling over 20 grader.

- Der er bare et sted, der skal være over tyve grader. Det vil typisk være i Københavnsområdet, der ligger som en lille varmeø, hvor høje bygninger giver læ, og der er masser af asfalt, der er lettere at varme op end den jyske hede, slutter Jens Ringgård Christiansen.

Generelt har sommeren 2019 budt på 26 meteorologiske sommerdage med over 25 grader og syv såkaldte tropedage med temperaturer over 30 grader.