Vejr

Nitten tilskadekomne efter tornado i Luxembourg

Også i Amsterdam blev man ramt af kraftige hvirvelvinde.

Fredag sendte en tornado et spor af ødelæggelse gennem det sydlige Luxembourg.

Tornadoen udrettede ødelæggelser på omkring 100 huse, rev træer op og ødelagde trafiklys flere steder. Tornadoen trak et 7 kilometer langt spor, hvor man bagefter kunne observere, hvilke ødelæggelser som tornadoer havde forvoldt. Nitten mennesker kom til skade på grund af uvejret, hvoraf de to var alvorligt tilskadekomne.

Tornadoen er vurderet til at være klassificeret som en EF2-tornado på Fujitaskalaen for tornadoer, der går fra EF0 til EF5. EF2-tornadoer har vindhastigheder på cirka 200 kilometer i timen og forårsager derfor ødelæggelser på bygninger og vælter træer.

Tornadoen huserede i det sydvestlige Luxembourg ved byen Petangge på grænsen til Frankrig. Tornadoen var værst i Luxembourg, men nåede også at ødelægge cirka 20 hustage i Frankrig.

Tornado ødelægger dele af et hus i Petange, Luxembourg, den 9. August 2019.

Tornadoer er forholdsvis sjældne i området, men somme tider er vejrforholdene i Benelux-området til dannelse af tornadoer. De kraftigste tornadoer har vindhastigheder omkring 300 kilometer i timen og ses primært i Amerika.

I Amsterdam, Holland, så man en hvirvelvind, der fra havet trak ind over land. Den førte til ødelæggelse af et par både, nogle træer og et hustag.

Lidt senere blev der observeret endnu en hvirvelvind over Amsterdam, som væltede nogle træer ned over veje og ødelagde et drivhus.

Hvirvelvind i Amsterdam den 9. august 2019.