Vejr

Risiko for skybrud og torden i store dele af Danmark

Nok en gang skal vi forberede os på risiko for oversvømmede kældre og viadukter.

Vejret er fortsat ustadigt over Danmark, og det får vi i sagens natur at mærke igen onsdag, hvor kraftige byger med regn og torden skal passere store dele af landet.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Flere områder med kraftige byger bevæger sig ind over Danmark fra Nordsøen, og allerede onsdag morgen er flere af bygerne med torden.

Nogle af de kraftige byger har allerede ramt den nordvestlige del af Jylland, hvor flere videoer og billeder viser, at de kan være med skybrudsagtig regn. I løbet af kort tid er en kraftig byge også dukket op omkring Esbjerg.

Der er dog fortsat ikke officielle meldinger om skybrud - dét kræver, at der falder over 15 millimeter regn på en halv time.

Fortsætter en stor del af dagen

Linjen med kraftige byger fortsætter over landet en stor del af dagen, selvom den langsomt bevæger sig mod øst.

Først i eftermiddagens løb når bygerne til Sjælland, hvor de også kan være kraftige og med torden.

Udsigten til det voldsomme vejr har fået TV 2 Vejret til at udsende varsel om risiko for skybrud og torden, der gælder fra klokken otte i det nordvestlige Jylland.

Her er risikoen for skybrud også størst. Risikoen er en smule mindre i resten af landet, og her gælder varslet fra klokken 13. Undtagelsen er Bornholm, hvor risikoen først er til stede fra klokken 17.

I dagens løb kan der samlet set falde op mod 40 millimeter regn, hvor der kommer mest. Men som altid med byger, så vil der være store lokale forskelle i mængden af nedbør.

Se her, hvordan vejret bliver i morgen, der hvor du er