Vejr

Skoleferien slutter med masser af sommerregn

Vejret skifter gear, så i denne uge kommer fronter fra vest med mest regn til Jylland.

Mange er vendt hjem fra sommerferie, og i næste uge begynder skolebørnene igen at stå tidligt op. Det er næsten, som om vejret også er ved at omstille sig til normale tilstande efter en lang periode med usædvanlig varme og voldsomme skybrud.

De seneste uger har Danmark fået vejret fra øst og sydøst, men allerede i dag vil en front fra vest løbe ind over Danmark. Den bliver efterfulgt af flere fronter de kommende dage fra samme retning, og vejret i Danmark bliver derfor mere omskifteligt, end vi har været vant til.

Prognose fra ECMWF af samlet mængde regn i uge 32 fra mandag 5. til og med søndag 11. august.

Regnfuld uge til hele landet

Når ugen er omme, ventes der ifølge prognosen fra det fælles europæiske beregningscenter ECMWF at være faldet mellem 20 og 30 millimeter regn i de østlige egne og stedvis op over 50 millimeter i Jylland.

Den amerikanske regnemodel GFS har nogenlunde det samme billede af den kommende uges nedbør i Jylland, dog med lidt mere regn i de østlige egne.

Prognose af ugens nedbør beregnet af den amerikanske regnemodel GFS.

På trods af mange fronter vil vi fortsat få sommervejr

Når vejret kommer fra vest, så er vejret i Danmark også meget omskifteligt. Derfor skal man heller ikke pakke sommertøjet væk. Sommervarmen har nemlig ikke sluppet helt, så eftermiddagstemperaturerne vil i ugens løb generelt bevæge sig op mellem 20 og 23 grader. Der vil også være gode perioder med solskin og smuk blå himmel.

Tirsdag med sommersol, men også lokale byger

Tirsdag vil alle få gode perioder med solskin, men der vil også komme stedvise byger, som helt lokalt kan være intense. Bygerne vil være kortvarige og vinden let til frisk fra sydvest. Det bliver en dag, hvor de fleste vil kalde det danske vejr behageligt.

Prognose  tirsdag klokken 14.

Onsdag med tordenbyger og efterhånden køligere luft

Onsdag byder på meget mere regn og mindre plads til solen. Bygerne, som stedvis vil være med torden, er organiseret i en linje med køligere luft på bagsiden. Det betyder, at mens man i Østdanmark kan få op til 23 grader, så vil eftermiddagstemperaturerne i Jylland generelt være i underkanten af 20 grader.

Prognose onsdag klokken 14.

Vejret vil de efterfølgende dage fortsat komme fra vest, men timingen af fronter begynder at blive mere usikker. Det ser ud til, at torsdagen vil byde på lokale fronter, som igen kan været kraftige, før den næste front kommer fredag eller lørdag. Selvom timingen af fronterne er usikker, er den generelle vejrsituation med meget ustadigt vejr og forholdsvist lun luft sikker.

Femdøgnsprognose fra 6. til 10. august

Nogle steder i landet er der stadig tørke, så ugens regnmængder er kærkommen for naturen.