Vejr

Nye skybrud truer torsdag - her kan man blive ramt

Det særdeles ustabile vejr fortsætter torsdag, hvor der kan komme skybrud flere steder i landet.

Selvom kalenderen torsdag viser august, så fortsætter vejret med at opføre sig, som det har gjort siden slutningen af juli.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores nedbørsradar her

Ustabil luft befinder sig over Danmark, og det giver igen torsdag risiko for skybrud mange steder.

En frontzone over Danmark ligger næsten stille, og torsdag morgen siler regnen ned mange steder i den nord- og østlige del af landet.

Det vil regnen fortsat gøre de kommende timer, men samtidigt kan der opstå nye, kraftige byger over den sydvestlige del af landet.

Varsel for skybrud og torden, gældende for 1. august 2019.

Det sker i eftermiddagens løb, når solen får varmet landjorden op. Herefter stiger luften til vejrs og danner kraftige byger, som igen kan være med skybrud.

TV 2 Vejret har udsendt varsel

Derfor har TV 2 Vejret udsendt varsel om risiko for skybrud og torden fra klokken 13 til 21. Området, der er dækket af varslingen, er den syd- og vestlige del af Jylland, hele Fyn, Lolland-Falster, Møn samt Sydsjælland.

Skybrud indebærer, at der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time.

Forventede samlede nedbørsmængder frem til fredag morgen klokken 3. Lokalt kan der falde meget store mængder nedbør.

Kraftig regn og skybrud

  • Kraftig regn er, når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
  • Skybrud er, når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.

Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.

De seneste dage har flere af bygerne været med dobbelt-skybrud, hvor der er faldet over 30 millimeter på en halv time. Da vejrsituationen torsdag er stort set den samme, kan det heller ikke udelukkes, at nogle af bygerne kan blive ligeså kraftige.

I den nordøstlige del af landet kan der også komme regn og byger, men her ventes de ikke at blive lige så intense.