Vejr

Se vejrkortene - så varmt bliver det i denne uge

Udover høje dagtemperaturer i denne uge kan nætterne også blive ganske varme. Der er mulighed for tropenætter.

Alt tyder nu på, at vejret bliver særdeles varmt og solrigt i løbet af denne uge.

Det er meget sandsynligt, at vi får en varmebølge, som kan blive landsdækkende, og der er endda mulighed for lokale hedebølger, hvor temperaturen i snit overstiger 28 grader hen over tre dage.

Varm luft har sat sig i bevægelse helt nede fra Sahara, og kursen er sat mod Danmark, hvor det varme vejr ventes at kulminere i den sidste halvdel af ugen.

Hedebølge og varmebølge - definitioner

En hedebølge indtræffer når gennemsnittet af de højeste temperaturer hen over tre sammenhængende dage overstiger 28 grader.

Hedebølgen bliver ikke afbrudt, hvis der skulle være en enkelt dag med under 28 grader, når blot middeltemperaturen holder sig over de 28 grader.

En varmebølge er defineret på samme måde som hedebølgen, blot skal middeltemperaturen her overstige 25 grader.

Ekstrem fransk hedebølge og måske over 30 grader i Danmark

Allerede hen over weekenden blæste den hede ørkenluft op over Spanien og Frankrig, hvor man i denne uge har udsigt til endnu en ekstrem hedebølge med 35 til 40 grader. Under sidste hedebølge tilbage i juni fik man det hidtil varmeste vejr i Frankrig med 45,9 grader.

Efter en noget grå og våd mandag når første bølge af varme helt op over Danmark tirsdag, som det fremgår af animationen i toppen, men det er dog først onsdag og torsdag, at saharaluften er helt oppe hos os. Vi risikerer at få temperaturer helt op til eller over 30 grader, hvilket for mange nok er et ubehageligt højt temperaturniveau.

På vejrkortene her kan du se, hvor varmt det i henhold til den europæiske globale prognosemodel bliver fra tirsdag og til og med fredag.

Tirsdag

Prognose for temperaturen tirsdag eftermiddag.

Onsdag

Prognose for temperaturen onsdag eftermiddag.

Torsdag

Prognose for temperaturen torsdag eftermiddag.

Fredag

Prognose for temperaturen fredag eftermiddag.

Lørdag

Prognose for temperaturen lørdag eftermiddag.

Bemærk, at billederne viser rå prognoseværdier, som ikke er behandlet af en meteorolog. Temperaturen på kortene kan derfor afvige fra det, som bliver vist og italesat på tv og i app.

Mens det er sikkert, at varmen kommer til Danmark i denne uge, er det præcise temperaturniveau en smule usikkert. Det er desuden usikkert, hvor lang tid varmen bliver over Danmark. Nogle prognoser indikerer, at den kan blive hen over næste weekend, mens andre lader køligere luft fra Nordsøen strømme ind over Danmark i weekenden.

Se her, hvor varmt det er i Danmark lige nu