Vejr

Tordenbyger dannede skypumper over Lolland

Mens kraftige tordenbyger gik hen over det sydsjællandske område, dansede skytragter og skypumper på himlen over Lolland.

Lørdag gik der en række kraftige tordenbyger henover Lolland-Falster, Møn og en del af Nordsjælland, men også et andet fænomen vakte opsigt. TV 2 Vejrets brugere har indsendt billeder af skytragter og skypumper fra himlen over Lolland.

En skytragt er første stadie af en skypumpe. En skypumpe regnes først for en skypumpe, når tragten har fået kontakt med jorden.

De mange billeder af skytragter og skypumper fra netop det område overrasker ikke meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen. Det var nemlig her, at der var størst temperaturforskelle mellem den varme luft nede ved jorden og den kolde luft oppe i højden, og så kan der opstå tragter.

- Når kontrasten mellem den kolde, tungere luft foroven og den lettere, varme luft forneden er meget stor, vil de gerne skifte plads, og den bedste og hurtigste måde at gøre det på er at lave en cirkulation, siger Jens Ringgård Christiansen.

Ib Lund har fotograferet en skytragt med en baggrund af en de kraftige byger, der også gik hen over det sydlige Lolland.