Vejr

Regnfuld fredag - her er der risiko for skybrud

Den meget fugtige luft kan udløse skybrud i løbet af eftermiddagen / arkivfoto

Luften er meget fugtig og fuld af energi - TV 2 Vejret har udsendt et varsel for lokale skybrud.

Radar - følg vejret her

På TV 2 Vejrets radar kan du hele tiden følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste timers nedbør og giver et unikt overblik over vejrets vej hen over Danmark. 

Se hvor langt regnen er nået hen over dig

Flere steder skal folk have paraplyerne frem eller søge indendøre, når der fredag er risiko for lokale skybrud.

Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Thomas Mørk. Det er bare svært at sige præcis, hvor skybruddene vil ramme, da de kommer som lokale byger, hvor få kilometer gør en stor forskel.

Meteorologen har her til morgen varslet risiko for skybrud fra Vesthimmerland og ned til grænsen langs den jyske højderyg. Og fra den linje ned gennem Jylland og ud til Vestkysten.

Skybrud er, når der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time.

Usikkert, hvor det rammer

Det er den fugtige luft, der mange steder kunne ses her til morgen som dis og tåge, der vil kunne ende i kraftige byger med torden og endda skybrud, når solen får varmet luften op senere på dagen.

Oveni den meget fugtige luft er der heller ikke meget vind, og derfor vil skyerne heller ikke bevæge sig så hurtigt og tage bygerne med sig videre. I stedet vil de kunne blive stående og afgive rigtig meget regn på samme sted.

TV 2 Vejrets varsel for skybrud og torden.

Thomas Mørk understreger, at skybrudsvarslet ikke betyder, at hele det varslede område vil blive skyllet væk gennem hele varslingsperioden:

- Byger er i sagens natur altid meget lokale. Der er risiko for skybrud et eller flere steder inden for det varslede område, men man kan ikke forvente skybrud, bare fordi man er i det her område.

Skybruddet er varslet fra klokken 12 til 20, men ifølge Thomas Mørk er risikoen størst mellem 14 og 19.

Luften er fyldt med fugt og energi

Da luften er meget energiladet, er det desuden muligt, at der vil kunne komme enkelte skybrud uden for det varslede område, men her er risikoen ikke høj nok til et varsel. Det drejer sig om dele af Nordjylland, Fyn og Østjylland.

Bygerne kommer i forbindelse med samme frontzone, som gav skyer og regn over store dele af landet i går.

Igen i dag vil landet være delt i to, så den nordøstlige del med Nordjylland, Nordsjælland og især Bornholm vil kunne få sommerligt vejr, men den sydøstlige del får det gråt og vådt.

Hen under aften forventes bygerne at stilne af, og så er der mere sommerligt vejr på programmet for de kommende dage.

Hen over det nordlige og østlige Danmark kan vejret blive helt sommerligt.