Kraftig regn rammer dele af landet med risiko for skybrud

16x9
Viggo Hjort Kohberg har fanget en pause mellem bygerne i Sønderborg. Foto: Viggo Hjort Kohberg / Seerbillede

Kraftige byger med risiko for skybrud passerer dele af Danmark, mens resten af landet stort set får tørvejr.

Følg vejret her - TV 2 Vejrets nedbørsradar

På TV 2 Vejrets radar kan du hele tiden følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste timers nedbør og giver et unikt overblik over vejrets vej hen over Danmark. 

Se hvor langt regnen er nået hen over dig

Søndag bliver det relativt tørt i store dele af Danmark, men i den nordøstlige del kommer der kraftige byger hen over landet. Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Thomas Mørk.

Bygerne kan have torden med sig, og der er endda risiko for skybrud i det østlige Vendsyssel, Østhimmerland og Djursland i eftermiddag.

- Mange af bygerne vil formentlig blive dannet i kystregionen og så drive til havs, og risikoen for skybrud ligger lige i kystbåndet, forklarer Thomas Mørk.

De kraftige byger kan også gå ind over Nordsjælland og Storkøbenhavn. Stadig med risiko for skybrud, men risikoen er lavere end i de nordøstjyske områder.

Skybrud er, når der falder mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Den sorte stiplede linje viser, hvor regnen kommer til at gå gennem Danmark. Sydvest for linjen vil der kun komme småbyger.
Den sorte stiplede linje viser, hvor regnen kommer til at gå gennem Danmark. Sydvest for linjen vil der kun komme småbyger. Foto: TV 2

Længere mod syd og vest vil det stort set være tørt vejr med en lille smule sol hele dagen. Til aften falder bygerne sammen for at blusse op igen sidst på natten.

Mandag morgen og formiddag er der igen risiko for skybrud i Nordsjælland og Storkøbenhavn. Om eftermiddagen er det Østjylland og Vestfyn, der risikerer skybrud fra kraftige regn- og tordenbyger.

Når de sidste byger er afviklet i løbet af i morgen, ser det ud til at være overstået for denne omgang.

De kommende dage bliver vejret mere stabilt med jævnt stigende temperaturer op over de 20 grader.

Thomas Mørk fortæller, at vejret kan ende helt sommerligt, når vi kommer forbi de sidste byger i morgen.
Thomas Mørk fortæller, at vejret kan ende helt sommerligt, når vi kommer forbi de sidste byger i morgen. Foto: TV 2