Solen kommer – men dagen slutter med blæst

Står lørdagen på studenterfest i et telt i haven, skal du være sikker på, at teltet er sat rigtigt op.

Følg vejret her - TV 2 Vejrets nedbørsradar

På TV 2 Vejrets radar kan du hele tiden følge den aktuelle nedbør i Danmark. Radaren viser de seneste timers nedbør og giver et unikt overblik over vejrets vej hen over Danmark. 

Se hvor langt regnen er nået hen over dig

Hvis den første lørdag i juli skal fejres med et telt i haven, er der både godt og dårligt nyt i vejrudsigten. Eftermiddagen og aftenen bliver ikke nær så våd, som det tegner lige nu, og der kan endda komme sol.

Til gengæld bliver det køligt og temmelig blæsende. Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Thomas Mørk.

Netop nu er et frontsystem ved at skubbe sig hen over Danmark, og det er gråt og vådt de fleste steder. Kun helt mod nord - oppe ved Vendsyssel - er det relativt tørt, og de vil også generelt slippe for andet end spredte småbyger i dag.

Opklaring på vej

Men der er opklaring på vej til hele landet. Efterhånden som fronten bevæger sig mod øst, vil det klare op fra vest. Allerede ved middagstid vil det meste af regnvejret kun hænge over de østlige og sydlige egne.

- Opklaringen forskyder sig ind over landet, og det ser ud til, at solen får lov til at bryde igennem langt de fleste steder. Det bliver for det meste tørvejr, men der vil komme et par småbyger hist og her, siger Thomas Mørk.

Vi slipper dog ikke for en del blæst. På den østlige del af landet får vi 14 meter i sekundet ude over Østersøen og 13 meter i sekundet ude over Vesterhavet. Det er tale om frisk til hård vind med stedvis kuling.

- Det vil være lidt svagere over land, men det vil stadig ruske en del, hvis man holder fest i et telt i haven. Hvis teltet er sat rigtigt op, bør det ikke direkte blæse væk, men det vil blafre og larme fra teltdugen, siger Thomas Mørk.

Front med koldluft på bagsiden

Blæsten vil opleves kraftigst ved Vestkysten, men det også blæse kraftigt en del andre steder i landet.

Samtidig bliver det koldere i løbet af dagen.

Frontsystemet, der er på vej hen over landet nu, kommer med såkaldt koldluft på bagsiden. Det betyder, at samtidig med opklaringen, kommer der også koldere luft ind over landet.