Vejr

Fra tropedag i morgen til koldt og blæsende i næste uge

Sommervarmen kulminerer søndag med over 30 grader. I den nye uge bliver 15 grader mere almindeligt.

Mens vi i weekenden nyder det danske sommervejr, så bliver der igen brug for varmere tøj i næste uge. Omkring middag søndag vil hele Danmark opleve solid sommervarme. Mange steder med temperaturer omkring 28 grader.

stemningsreportage fredag på Skanderborg festival. Folk har tømmermænd og hygger i den dejlige sommersol

I løbet af eftermiddagen og aftenen passerer en koldfront fra vest med skyer, men stort set tørt vejr. Klokken 14 ventes temperaturer omkring 20 grader i Vestjylland, mens termometrene på Sjælland viser cirka 30 grader.

Prognose søndag klokken 14.

Sol og byger på mandag

Koldfronten passerer videre mod øst, og på nedenstående grafik kan man se et lavtryk over Nordskandinavien med tilhørende fronter i Østeuropa. Danmark vil få byger, men også sol ind imellem.

Prognose for mandag klokken 14. Køligere luft fra nordvest med byger trænger ind over Danmark.

Vinden bliver jævn til hård fra vest og nordvest med temperaturer fra 16 til 22 grader.

Prognose temperatur på mandag klokken 15

Stort set tørvejr

De følgende dage fortsætter vi med at få blæsende vejr fra vestlige retninger. Det betyder, at temperaturen falder yderligere de næste dage. Det er stadig koldest ved Vestkysten, men selv i den østlige del af Danmark vil temperaturen ligge et stykke under de 20 grader.

Prognose onsdag klokken 15

Det mest irriterende ved vejret bliver nok blæsten. De fleste festivalgæster vil dog nok hæfte sig ved, at det er tørvejr. Et højrtryk syd for Danmark er årsag til stort set tørt vejr.

Hæderligt festivalvejr

Som festivalgæst kan man glæde sig over, at luften i teltene er bliver udholdelige.

Prognose onsdag klokken 12. Højtryk lige syd for Danmark sørger for mest tørt vejr.

Femdøgnsskemaet ser umiddelbart kedeligt ud, men det er højsommer, så bare man finder læ, er vejret med gode solperioder ganske behageligt.

Femdøgnsskema

Efter torsdag begynder prognoserne at blive mere usikre. Det mest sandsynlige er en våd fredag efterfulgt af en weekend med vekslende skydække og stedvise byger.

Prognose fredag klokken 16. Lavtryk lige nord for Danmark gør fredagen regnfuld.