Vejr

Så fik vi endnu en tropedag – og årets hidtil varmeste dag

Temperaturen på det østlige Sjælland har været usædvanlig høj, men nu er mere normalt sommervejr på vej.

Tirsdag blev årets hidtil varmeste dag med 30,0 grader, men den rekord kom ikke til at stå længe. Onsdag krøb termometret endnu længere op ad skalaen og ramte ved middagstid 31,1 grad i Lyngby.

Det er usædvanligt varmt, men nu er der kølende luftstrømme på vej ind over Danmark. Ligesom den lidt koldere luft er også varmen kommet ind over landet fra vest.

Tirsdag var det dermed folk i Jylland, der for alvor måtte svede, mens det onsdag især har været Storkøbenhavn og det østlige Sjælland. I Jylland har de officielle målinger ikke været over 25 grader, mens Fyn temperaturmæssigt ligger lige i midten med op til 27 grader.

- Det er ikke hverdagskost, at vi kommer over 30 grader, og når temperaturen kommer helt derop, føler man nærmest, at man går rundt på Kreta, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Andreas Nyholm.

Kan have været varmere hjemme bag hækken

Lokalt kan det have været endnu varmere, og der vil formentlig være mange, der har målt højere temperaturer i haverne, selvom de officielle målinger toppede på 31,1 grader.

Det er en dansk tropedag, når temperaturen når mindst 30 grader, og tropenat når temperaturen når mindst 20 grader, hvilket skete i nat.

- Bare det at gå rundt i storbyen vil faktisk være ubehageligt, og derfor er der også mange, der søger ud til vandet eller indenfor i aircondition. Selv under en parasol vil det ikke føles behageligt, siger Andreas Nyholm.

Temperaturen faldt tidligt

Men der er mere normalt sommervejr på vej, og det kan allerede aflæses på temperaturen. Normalt topper temperaturen ved 17-18-tiden, men i dag er temperaturen allerede begyndt at falde mellem klokken 12 og 14. I Aalborg har temperaturen været helt nede på 18 grader.

- Det har været en virkelig hed omgang, men allerede nu kan man mærke, at det er ved at være mere behageligt, siger Andreas Nyholm.