Vejr

Nu kommer varmen - her kan vi få op til 30 grader

Stor sommerdag i vente. Aftenen bliver også varm - helt frem til midnat kan vi have over 20 grader flere steder.

Varme vinde blæser op over Danmark fra sydøst, og hen over eftermiddagen og aftenen kan det blive en særdeles hed omgang mange steder.

Med temperaturer på mellem 25 og 28 grader i store dele af landet har vi en sommerdag i udsigt, og lokalt kan temperaturen endda nå 30 grader.

De varmeste steder vil vi finde ned langs den jyske vestkyst til Sønderjylland. Her kan temperaturen stige til mellem 28 og 30 grader midt og sidst på eftermiddagen. Vi vil dog også finde ganske varme områder i Vestsjælland og på det vestlige Lolland.

Prognose for eftermiddagens temperaturer. Det vil stort set være ligeså varmt først på aftenen, og selv ved midnat kan vi have over 20 grader mange steder.

Himlen vil dagen igennem være ret sløret af højthængende og tynde cirrusskyer, og de gør faktisk, at det ikke bliver endnu varmere. Uden dem ville vi have kunnet få omkring 33 grader.

Varmen hænger ved hele dagen - selv ved midnat kan vi have over 20 grader flere steder. Stedvis i Sønderjylland, omkring det Sydfynske Øhav og Lolland og Falster kan temperaturen endda holde sig over 20 grader natten igennem, hvorved det kan blive til en tropenat.

Havet lægger også bånd på varmen

Bor man ved en øst- eller sydøstvendt kyst, bliver vejret også flot, men til gengæld betragteligt køligere.

Eksempelvis har man blot udsigt til omkring 20 grader i det østlige Vendsyssel, ved Køge Bugt, på det sydøstlige Stevns og på Østbornholm, når det er varmest. Her tager havet toppen af de høje varmegrader.

Vinden vil nemlig være svag til jævn og være fra sydøst, og dermed bringer den havluft ind over de østvendte kyster.

Varmen er fortsat over Danmark onsdag, hvor vi igen kan nå 30 grader i den østlige del af landet.