Vejr

Sådan ser 20 minutters lyn ud på et billede

Jakob Arthur Andersen var onsdag ude i uvejret i to timer for at få et perfekt billede af 20 minutters lynnedslag.

Kombinationen af korte kraftige lysglimt efterfulgt af dybt mørke gør det næsten umuligt at dokumentere oplevelsen af et natligt uvejr. Men det har Jakob Arthur Andersen fra Horbelev på Nordfalster gjort.

I løbet af 20 minutter indfangede han onsdag aften alle lyn, der slog ned, mens han stod bare 15 meter fra sit hus. Efterfølgende har han smeltet de 20 minutters lyn sammen på et billede.

- Det er nervepirrende. Når der lige kommer fem lyn i rap, bliver man helt ekstatisk, siger han og fortæller, at han blev en smule ærefrygtig over for naturens kræfter.

I alt brugte han to timer ude i uvejret for at fange det ene billede.

- Det er fedt, fordi du kan mærke, at luften er elektrisk. Det er næsten, så hårene på armen rejser sig, siger han.

Uvejret nærmede sig

Oprindeligt havde han stillet sig op med sit udstyr på en anden position, men pludselig kunne han se, at uvejret kom i hans retning.

- Jeg sikrer mig altid, at stormen er på vej væk. Man har ikke lyst til det modsatte. Jeg vil ikke have mit udstyr smadret, og så er det heller ikke ufarligt, fortæller han.

Jakob Arthur Andersen er til daglig faglærer, men i fritiden er det fotografiet, der trækker. Det er særligt astronomiske fænomener og ekstremt vejr, som får ham til at tage udstyret frem.