Vejr

Kæmpehagl, stormende kuling og skybrud - uvejr over Danmark

Dagen har budt på skybrud, kraftige vinde og kæmpehagl. Først torsdag er der udsigt til roligere vejr.

Onsdag blev endnu en dag præget af kraftigt uvejr, der trak op over landet fra syd, og vi skal hen på den anden side af midnat, før det kan forventes at ebbe ud.

- Selvom der er fred mange steder nu, vil uvejret fortsat gå mod nord og mod øst, hvor det vil rasere indtil klokken 2 eller 3 i nat, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

Dobbelt op på skybrud

Dagens uvejr kan have budt på flere skybrud, men indtil videre er der kun skybrud i en af de officielle målinger. Det var i Vestervig i Thy, hvor der faldt 26,5 millimeter på en halv time.

- Man skal huske på, at skybrud er mere end 15 millimeter på en halv time, så det er næsten det dobbelt af almindeligt skybrud, siger Sebastian Pelt.

Udover de store regnmængder, lyn og kraftig blæst har mange af bygerne også været med ekstremt store hagl efter danske forhold.

En af TV 2 Vejrets brugere har indsendt et billede af et hagl med en diameter på fire centimeter, og der er indsendt adskillige billeder af hagl på omkring to centimeter.

Der er også flere brugere, der har indsendt billeder af tagplader ødelagt af haglnedslag.

På grænsen til storm

To steder er der målt stormende kuling, hvilket er niveauet lige under storm. Det var på det sydlige Als og i Assens.

- Uvejret er fortsat i gang. Kraftige byger bevæger sig stadig fra Sydtyskland og op over Danmark, hvor de fortsat giver risiko for yderligere skybrud, meget kraftige vindstød og store hagl, fortæller Sebastian Pelt

Det voldsomme vejr kulminerer de sidste steder hen over aftenen og forsvinder så i løbet af natten. Og så skulle det også være slut for denne omgang. Torsdag bringer mere stabilt vejr, som vil fortsætte hen over de kommende dage.