Sommerdag med tordenbyger og risiko for lokale skybrud

For sjette gang i år når vi op over 25 grader, men mange vil også opleve tordenbyger i eftermiddag.

De fleste er stået op til en smuk sommerdag. Undtagelsen er Nordjylland, hvor der allerede fra morgenstunden har været torden.

Det kommer der igen i eftermiddag, hvilket har resulteret i, at TV 2 Vejret har udsendt varsel for lokale skybrud i Nord- og Østjylland. Det kan heller ikke udelukkes, at der kan komme skybrud lidt sydligere i Jylland eller på Fyn.

Varselskort for tirsdag den 18. juni
Varselskort for tirsdag den 18. juni Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I formiddag vil solen komme frem i perioder de fleste steder. Mest sol kommer der i øst, hvor det mange steder holder tørt dagen igennem. Bornholm har en decideret solrig dag i vente.

Prognose klokken 10
Prognose klokken 10 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Fra omkring middag vil der dannes skyer inde over land, og mange steder i den østlige halvdel af Jylland vil der efterhånden optræde regn- og tordenbyger. I Vestjylland ser det ud til at holde tørt.

Prognose klokken 15
Prognose klokken 15 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Sen eftermiddag og tidlig aften vil der komme flest tordenbyger, og det er også her, at der er størst risiko for lokale skybrud.

Det bliver varmt i hele landet, og vi får årets sjette sommerdag, der er defineret ved, at temperaturen mindst et sted når over 25 grader. Mange steder i det østlige Danmark og Sydjylland når temperaturen op mellem 23 og 27 grader, mens Vestjylland må nøjes med 21 til 24 grader.

Prognose af dagens regn. Denne model har de kraftigste byger i Nordjylland. Andre modeller har dem lidt sydligere.
Prognose af dagens regn. Denne model har de kraftigste byger i Nordjylland. Andre modeller har dem lidt sydligere. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Ovenstående prognose viser, at bygerne i Nordjylland kan give op til 25 millimeter nedbør. Andre prognoser har de tungeste byger lidt sydligere, hvilket også er vist i varselskortet øverst i artiklen.