Voldsomme tordenbyger til Folkemødet på Bornholm i aften

16x9
Sikkerhed i Allinge på Bornholm under Folkemødet 2019, torsdag den 13. juni 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Allinge og folkemødet kan få voldsom regn og blæst i aften.

De seneste dage har budt på meget behageligt vejr til Folkemødet, men i dag er det blæst op, og det er kun en forsmag på aftenens vejr.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores radar her

Temperaturen i Rønne er allerede klokken halv ti nået op over 21 grader i sløret solskin. I eftermiddag ventes cirka 23 ved Rønne, mens man til Folkemødet i Allinge må nøjes med cirka 16 grader, som man også måler nu. Det skyldes vinden, der kommer fra øst.

Prognose af temperatur klokken 15
Prognose af temperatur klokken 15 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Skydækket tager til sidst på eftermiddagen, og til aften har prognoserne kraftige byger. Hvor meget regn der kommer, er meget usikkert, men hvis de mest hidsige byger rammer Vestbornholm, kan der komme mellem 25 og 50 millimeter regn. Det er sandsynligt, at der kommer torden til Bornholm, men den præcise placering er vanskelig at forudsige.

RPM prognose i aften klokken 20
RPM prognose i aften klokken 20 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Ovenstående prognose viser skybrud og 38 millimeter regn til Vestbornholm på en time. Der er usikkerhed i regnmængde, men hvis dette holder stik bliver det meget voldsomt. Det vil føre til alvorlige oversvømmelser. Heldigvis er der stor usikkerhed i regnmængden.

Harmonie prognose fra DMI af vindstød fredag aften
Harmonie prognose fra DMI af vindstød fredag aften Foto: GRAFIK / DMI

Sammen med bygelinjen, der passerer Bornholm, ventes også kraftige vindstød. Vindstødsområdet på ovenstående grafik har lige passeret Bornholm med stormstød som følge. Kortet viser vindstød på 24,5 meter per sekund, hvilket er stormstyrke. Det kan til Folkemødet rive voldsomt fat i telte og pavilloner.