Folkemødet ramt af voldsom torden og skybrud

På en halv time faldt der over 20 liter vand per kvadratmeter.

Prognoserne har længe peget på, at Bornholm kunne blive ramt af skybrud i dag, og omkring klokken 20 stod himmel og hav i ét.

På den nærmeste målestation ved Hammer Odde målte man 20,5 millimeter fra klokken 19.50 til 20.20. Da det var allermest voldsomt, faldt der 11 millimeter på 10 minutter på målestationen, der kun er fem kilometer fra Allinge og Folkemødet.

Ved 15 millimeter på 30 minutter kalder vi det skybrud, så regnen var i en periode uhyre voldsom. Der er i alt i dag faldet over 30 millimeter regn på Hammer Odde. Det er cirka det halve af, hvad der plejer at falde i hele juni måned.

Radar klokken 16.45. De første tordenbyger rammer Bornholm.
Radar klokken 16.45. De første tordenbyger rammer Bornholm. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Lige før klokken 17 ankom den første linje af tordenbyger til Bornholm, men den skulle vise sig kun at være en forsmag på, hvad der ville komme få timer senere.

Oversvømmet telt til Folkemødet.
Oversvømmet telt til Folkemødet. Foto: seerfoto / Louise Lakner

Nedenstående radarbillede viser situationen, da det regnede med højeste intensitet på den nordvestlige spids af Bornholm. Omkring samme tidspunkt, cirka klokken 20, blev der målt vindstød på 19,5 meter per sekund på Hammer Odde.

Ud fra billedet ser det mindst lige så voldsomt ud ved østkysten, men samme data er ikke tilgængelig her.

Radar klokken 20.05, da der var skybrud på Hammer Odde.
Radar klokken 20.05, da der var skybrud på Hammer Odde. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I forbindelse med de kraftige bygelinjer, der passerede Allinge, opfordrede Foreningen Folkemødet gæsterne til at søge indendørs. Både Bornholms politi og Foreningen Folkemødet advarede mod at søge ly under træer, hvilket er farligt i tordenvejr.