Det buldrer og brager - allerede 381 lyn registreret i dag

Allerede nu er der kommet flere lyn end i går, og det tordner fortsat.

Mange oplever tordenvejr i dag, og på Falster har det regnet allermest indtil nu. Mellem klokken 11.40 og 12.10 faldt der 18,8 millimeter regn i Gedser, og der var vindstød af stormende kuling.

Grænsen for skybrud er 15 millimeter på en halv time, så uvejret på Falster kan meget vel have ført til oversvømmelser flere steder.

Radar klokken 11:55, mens det var kraftigst på Falster.
Radar klokken 11:55, mens det var kraftigst på Falster. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

På radarbilledet fra klokken 11.55 kan man se en stor tordencelle op over Falster. I går blev der registreret 374 lyn. Optællingen klokken 15 i dag fortæller, at der foreløbig er registreret 381 lyn. Det tal vokser resten af eftermiddagen og i aften.

Radar klokken 14:55
Radar klokken 14:55 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

På radaren fra klokken 14.55 kan man se, at tordenaktiviteten er trukket længere mod nord, og at det værste tordenvejr ligger øst for København og i Østersøen. Linjen, man ser i Østersøen, er på vej mod Bornholm, hvor nogle prognoser viser, at den vil intensivere. Der er derfor fortsat risiko for skybrud og stormstød til Folkemødet på Bornholm.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores radar her

Radaren viser desuden et nyt område med regn på vej op over Fyn, og at regnvejret er et stort sammenhængende område, der løber fra Østersøen, over Nordsjælland og videre til Nordjylland. Som ventet er der størst tordenaktivitet i de østlige egne.