Danmark delt op - tordenbyger i Jylland og sommervejr til øerne

Igen i eftermiddag er der risiko for lokale skybrud.

Solbriller, shorts, T-shirt og sandaler er behagelig påklædning hele dagen i de østlige egne, mens der bliver brug for regntøj og gummistøvler i Jylland, hvor kraftige byger trækker ind fra vest.

Risiko for lokale skybrud i eftermiddag og aften.
Risiko for lokale skybrud i eftermiddag og aften. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Nattens regnvejr har gjort luften ren og lækker, og formiddagen vil også være smuk og sommerlig i hele landet. Men i eftermiddag trækker kraftige byger ind over Jylland. Bygerne vil stedvis være med torden og lokalt kan der komme skybrud.

Prognose klokken 12
Prognose klokken 12 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Ved skybrud falder der over 15 millimeter regn på en halv time, og når det regner så kraftigt, har kloaknettet svært ved at følge med. Det betyder, at der er risiko for kældre og viadukter bliver oversvømmet. Hvis man er ude at køre, mens det regner kraftigt, skal man være opmærksom på, at der kan komme aquaplaning, hvor køretøjet kan skride på vejbanen.

Prognose klokken 15
Prognose klokken 15 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I de østlige egne fortsætter vejret med at være tørt og sommerligt. Bornholmerne og Folkemødet får solskin hele dagen, mens der på Sjælland, Lolland, Falster og Møn til tider kan være skyer, som dækker lidt for solen. Vinden er forholdsvis rolig og termometret når flere steder op mellem 22 og 24 grader. Når en enkelt målestation op over 25,0 grader, får vi årets femte meteorologiske sommerdag.

Prognose klokken 18
Prognose klokken 18 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Bygerne i Jylland trækker kun langsomt mod vest, og sen eftermiddag og tidlig aften vil bygerne primært falde i Østjylland og på Fyn. I aftentimerne falder bygerne sammen, og der kommer aftensol til hele landet.

Prognose klokken 21
Prognose klokken 21 Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Vi er kun en uge fra midsommer, og selvom dagslængden fortsat tiltager en uge endnu, så får vi i aften årets seneste solnedgang.