Lumsk vejr kan give nye skybrud

16x9
Lyn over København NV i forbindelse med det voldsomme uvejr onsdag . Foto: Henrik Christoffersen / Seerbillede

Det ustadige vejr fortsætter med at give masser af regn og torden i de kommende dage.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores radar her

Danmark ligger lige nu fanget i krydsfeltet mellem koldt og varmt vejr, og det giver det meget ustadige vejr, der for øjeblikket giver os store mængder vand fra oven.

- Siden starten af juni har vi befundet os på grænsen af den meget varme luft, der for øjeblikket er i Østeuropa, og så den væsentligt koldere luft mod vest. Det er kampen mellem varme og kulde, der giver anledning til regn og torden, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

Ustadigt og svært at forudse

Den ustabile luft vil i aften og nat fortsat bevæge sig op over landet fra syd. I den forbindelse kan der igen dannes kraftige tordenbyger. Præcis hvor og hvornår, de rammer, kan imidlertid være svært at forudse med de nuværende vejrforhold.

- Selvom der er stor usikkerhed i forhold til placeringen, er det især Fyn, Lolland-Falster og den vestlige del af Sjælland, der i de sene aften- og nattetimer vil kunne blive ramt af de kraftige byger. Som vi har set det de seneste dage, kan vi ikke udelukke, at nogle af bygerne kan være med skybrud, siger Sebastian Pelt.

Han understreger dog, at vejret i aften og i nat ikke vil blive lige så omfattende og voldsomt, som det uvejr, der ramte landet i går.

- Der er ikke noget, der tyder på, at det bliver lige så kraftigt som onsdag, hvor vi fik 1779 lynnedslag over hele Danmark, en mand blev ramt af et lyn og der opstod flere brande udløst af lyn. Det her bliver meget mere lokalt, forklarer Sebastian Pelt.

Efter tordenbygerne i aften og nat kommer næste bølge allerede fredag eftermiddag, hvor den vestlige del af landet igen kan blive ramt. Og dernæst følger efter al sandsynlighed et regulært uvejr lørdag.

Laura Pold Christensen fangede uvejret over Amager.
Laura Pold Christensen fangede uvejret over Amager. Foto: Laura Pold Christensen / Seerbillede