Vejr

Ekstrem varme i Indien - lider under temperaturer på over 50 grader

Det nordlige Indien oplever en voldsom hedebølge med teperaturer langt over legemstemperatur.

Det er ulideligt varmt i Indien. I Churu i det nordlige Indien, hvor der bor 2 millioner mennesker, målte man i går 50,8 grader. Gennemsnitstemperaturen over hele døgnet endte på 39,7 grader.

Churu ligger 200 kilometer vest for Indiens hovedstad New Delhi med cirka 20 millioner indbyggere. New Delhi havde i går minimumtemperaur på 29,8 grader, maximum på 46,2 grader og et gennemsnit over dagen på 37,8 grader.

Churu ligger i delstaten Rajasthan, som også har varmerekorden i Indien. Den lyder på 51,0 fra byen Phalodi, som ligger 300 kilometer sydvest for Churu. Rekorden er fra 2016 og slog dengang en tidligere rekord fra 1956 som lød på 50,6 grader. Altså 0,2 grader "koldere" end det man målte i Churu i går.

Der er udstedt en officiel advarsel til borgerne. De rådes til ikke at bevæge sig udenfor i eftermiddagstimerne. Der er risiko for hedeslag, og vandmangel kan blive et stort problem. Man er desuden bange for, at årets monsunregn kun vil give store regnmængder i det sydlige Indien.

Hedebølgen i det nordlige Indien ser ud til at fortsætte med temperaturer mellem 45 og 50 grader de næste mange dage. I skrivende stund måles der over 45 grader i Churu og Ganganagar, som var de to varmeste steder i Indien i går.