Vejr

Sidste års rekordsommer får os til at vælge ferie hjemme

På landets campingpladser er man ved at gøre klar til et stort indryk af solforvænte danskere.

Der er rift om matriklerne på de danske campingpladser. Ifølge brancheforeningen OCFF er der på nuværende tidspunkt mellem 10 og 15 procent flere bookinger end sidste år. Og forklaringen ligger i sidste års varme sommer, lyder det fra indehaveren af Storebælt Camping & Feriecenter, Flemming Jensen.

De, der bestilte sommerferie sidste år, gjorde det nemlig med den kolde og våde sommer forrige år i baghovedet, mens de, der bestiller ferie i år, tænker på rekordsommeren 2018. Hvor det i øvrigt var trist vejr i mange af danskernes traditionelle ferielande.

- Vores forårsfastlæggere, som tog til Italien i sommerferien, kom hjem og havde haft 14 dage med regnvejr. De havde kommunikeret med dem herhjemme og fået at vide, at det var solskin og 35 grader. Det var ikke lige sagen. I år bliver de alle sammen hjemme, siger Flemming Jensen.

Hav og natur

Og på campingpladsen ud mod Storebælt er der allerede liv rundt omkring i vognene. Campisterne Kent Pedersen og Margit Brok nyder livet med havudsigt og tæt på naturen.

- Vi har valgt at blive her, for det bliver varmere i vejret, og det har gjort, at vi tager et år mere, siger Kent Pedersen.

Trist start, store forhåbninger

Margit Brok synes, at året er startet lidt trist, men hun forventer alligevel, at sommeren bliver ligesom sidste år.

- Det var så lækkert at sidde udenfor og nyde udsigten og møde alle de dejlige mennesker, der kom forbi. Sommeren sidste år har da helt sikkert gjort, at vi bliver herhjemme igen. Og vi bliver hernede på pladsen, siger hun.

Måtte udvide med 100 pladser

For Flemming Jensen betød den store efterspørgsel på ferie i Danmark, at han blev nødt til at udvide sin plads ud over nogle tilstødende grønne arealer ud mod Storebælt. Behovet var så stort, at han måtte finde plads til 100 ekstra campingvogne. Det kan blive nødvendigt igen i år.

Afstemning

Har sidste års sommer betydning for dit ferievalg i år?

- Hvis vi får så mange gæster som prognoserne og forudbestillingerne siger, så laver vi pladser til dem forskellige steder, siger Flemming Jensen.

Du danske sommer

I campingvognen understreger Kent Pedersen og Margit Brok, at de i modsætning til mange andre ikke vil lade sig kyse, selvom det danske vejr skulle vise sig fra den mere grå og våde side hen over sommeren.

- Jeg elsker den danske sommer. Jeg elsker, når rapsmarkerne er gule, og luften ... Man kan mærke, at der er noget i luften, når sommeren kommer. Folk bliver også gladere. Der er ikke meget, der er smukkere end den danske sommer, siger Margit Brok.