Kølig afslutning på maj - ingen sommerdage i sigte

Danmark ligger i vestenvindsbæltet resten af måneden. Det betyder ustadigt og køligt vejr.

Sandaler, shorts og badedyr bliver der ikke brug for i resten maj. Prognoserne peger nemlig på omskifteligt vejr, hvor vejret varierer meget fra dag til dag. Nogle dage med langvarig regn, og andre dage vil vejret veksle mellem sol, skyer og regnbyger. Mange dage med temperaturer mellem 15 og 18 grader, og kun i kortere perioder kan lidt lunere luft strømme op til Danmark.

Femdøgnsudsigt gældende for 23. til 27. maj
Femdøgnsudsigt gældende for 23. til 27. maj Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Femdøgnsskemaet viser det typiske vejr, når Danmark oplever lavtryk løbe nord om Danmark i en lind strøm fra vest. Det betyder, at alle elementerne i vejret varierer. Vinden vil hovedsageligt placere sig mellem nordvest og sydvest. Når vinden hentes fra nordvest, bliver det koldest, mens sydvestenvind hiver lidt lunere luft op til Danmark - uden det dog bliver varmt. Meteorologiske sommerdage med 25 grader må vi se langt efter.

Regn
Regn Foto: Scanpix

Når vi ligger i vestenvindsbæltet, samles der fugtighed til Danmark fra Nordsøen og Atlanten. Nogle gange vil fronter give længevarende regn, men de fleste dage vil vejret veksle med sol og byger.

Prognose af samlet mængde regn den næste uge
Prognose af samlet mængde regn den næste uge Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Som det fremgår af nedbørskortet vil stort set hele Europa opleve perioder med regnvejr den næste uge. Som man ofte ser, vil det mest stabile vejr forekomme i Spanien og Portugal, men det ser også ud til at holde tørt ved flere turistdestinationer i Grækenland og Tyrkiet.

22 prognoser med temperatur for Slagelse frem til 1. juni
22 prognoser med temperatur for Slagelse frem til 1. juni Foto: GRAFIK / Wetterzentrale

En ensemble-prognose for Slagelse viser 22 forskellige prognosekørslers vurdering af temperauren i den sjællandske købsted. De sidste to dage i maj er der få prognoser, som viser over 20 grader, ellers er der stor enighed om, at temperaturerne er meget beskedne for årstiden. Man kan dog glæde sig over, at tendensen peger på lidt lunere vejr, som vi går ind i juni.