10 graders forskel mellem øst og vest i dag

16x9
Skyer, tåge og solskin. Foto: Seerfoto / Anja Knappe & Susan Geest

Bornholm får sommervejr, samtidig med at det bliver koldt og blæsende i Nordjylland.

Bornholmerne har tåge, der minder om ærtesuppe, og ti grader. Det kan derfor være svært at tro på, at det bliver sommerligt senere på dagen.

Ikke desto mindre er det præcis det, prognoserne har til den centrale del af Bornholm. Områderne Østermarie, Aakirkeby, Pedersker til Bodilsker ser ud til at få det bedste vejr. Her kommer man til at nyde solskin, svag vind og op til 22 grader.

Nær Bornholms kyster er det svært at komme af med tåge og lave skyer, så her vil det være betydeligt koldere.

Prognose: Temperatur i eftermiddag klokken 13.
Prognose: Temperatur i eftermiddag klokken 13. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I de øvrige landsdele må man nøjes med mellem 10 og 18 grader, og ved vestvendte kyster blæser det desuden med en frisk vind, der får det til at føles endnu koldere. Generelt er det varmere, des længere man drager mod øst, og i København vil termometrene kunne nå 18 grader.

Dagen er begyndt med tåge mange steder og byger, som stedvis er kraftige. De kraftigste byger falder centralt i landet, så man på Fyn og i Østjylland kan få mellem 10 og 20 millimeter regn.

Prognose: Samlet mængde regn i dag.
Prognose: Samlet mængde regn i dag. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Bygerne stammer fra en svag frontzone, som svækkes i løbet af dagen. Det betyder, at det meste regn falder i formiddagstimerne.

Prognose formiddag klokken 10.
Prognose formiddag klokken 10. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Omkring middag og i eftermiddagstimerne klarer det op i den vestlige del af landet, mens det stadig er ret skyet i de øvrige landsdele. Mod øst kan der dog komme mindre opbrud i skydækket, og det er netop det, der på Bornholm kan sende temperaturen op over 20 grader.

Prognose i eftermiddag klokken 15.
Prognose i eftermiddag klokken 15. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret