Lummer luft rammer os – derfor svedte du i nat

16x9
Gitte Vinum fra Horsens har indfanget morgendisen ud over vandet. Foto: Gitte Vinum / Seerbillede

Regn og torden på vej mod vejr mod Danmark. Tirsdag kan blive meget våd.

Luftfugtigheden er gået i vejret, og det er noget, der kan mærkes. Sengetøjet klistrer til kroppen, og der kommer svedpletter under armene på dem, der vælger trappen.

- Luften er varm og fugtig. Det er en lummer luft, og det kan også danne nogle byger senere i eftermiddag, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

Bygerne kommer, når den fugtige luft stiger til vejrs i varmen, og dermed kan der lokalt komme kraftigt nedbør.

Bulder og brag

I den sydvestlige del af Jylland samt - med lidt mindre sandsynlighed - over Nordsjælland og Østjylland kan bygerne også være med torden.

Selvom det er relativt varmt med 23 grader som højeste temperatur målt i Billund, er det ikke fra en skyfri himmel. Fugten giver sig til udtryk i skyer og dis.

Varme og fugtighed kan mærkes i hele landet. Video: TV 2 Danmark

- Det er et stort skifte. I nat blev der målt 14,8 grader som minimustemperatur i København. I sidste uge sad vi og talte om, at der havde været ni nætter med frost i starten af maj, siger Sebastian Pelt.

I løbet af natten til tirsdag kommer der et regnvejr op over den sydøstlige del af landet. Igen er det med mulighed for torden.

- I morgen går det helt galt. Det vil stadig være varmt med op til 20 grader, men der kommer en del regn med kraftige byger fra sydøst, siger Sebastian Pelt.

Fryser i Østersøen

På klippeøen får de ikke glæde af de høje temperaturer i morgen.

- Bornholm ligger i Østersøen, og når vinden kommer fra øst, bliver det altså bare koldt derovre, og de får ikke meget mere end 10 grader på noget tidspunkt i morgen, fortæller Sebastian Pelt.

Fra torsdag begynder generelt en periode med køligere vejr, men uden så meget regn.