Vejr

Nu kommer varmen: Her når vi 20 grader i dag

Vejen er banet til forår  Orla Knudsen / Privatfoto

Endnu en smuk forårsdag - og det bliver majs hidtil varmeste dag.

De seneste fem dage har solen skinnet smukt i mere end 10 timer hver dag, og alligevel har der manglet noget - varme. I går nåede vi 17 grader, men ellers har termometrene nøjedes med at toppe mellem 15 og 16 grader. Det laves der om på i dag, hvor der ventes mellem 18 og 20 grader flere steder i landet.

Prognose af temperatur klokken 16

Årsagen til vi når 20 grader i dag er, at et lavtryk pumper varmere luft fra sydøst op over Danmark, men det har også sin pris. For udover varmere luft, bliver der også tilført fugtighed til den sydøstlige del af Danmark. På nedenstående kort, er det tydeligt, at der er mest sol i nord og vest, mens skyerne primært er over sydøst, hvor det endda kan dryppe lidt.

Prognose klokken 10

I eftermiddag ventes nogen sol til hele landet, men i aften kommer der igen flere skyer fra sydøst, og inden dagen er omme kan det dryppe flere steder i landet.

Prognose klokken 16

Tørkeindekset ligger i dag på 9,4 på en skala fra nul til ti. Det kan oversættes til, at vores natur mangler 94 millimeter regn, så dagens nedbør hjælper kun kosmetisk. Til gengæld er der mere regn på vej til glæde for haver, natur og landbrug.

Prognose af samlet regn i dag