Vejr

Enkelte byger på en solrig mandag

Der vil være masser af fotogene cumulusskyer på himlen, og enkelte af dem kan vokse sig store nok til at blive bygeskyer. Ole Hougaard / Privatfoto

Dagen er startet med skyfrit vejr, men i dagens løb kan der komme enkelte byger.

Den nye uge er startet med strålende smukt majvejr - og weekendens pæne solskinsvejr fortsætter således mandag med uformindsket styrke.

Efter en kold morgen, hvor temperaturen faldt til 0,4 graders frost i Nordsjælland, er solen nu i fuld gang med at få varmet jorden op.

Derefter bliver luften varmet op, og i dagens løb kan termometrene rundt omkring i landet vise mellem 10 og 14 graders varme.

Det er fortsat kølig luft, der blæser ned over Danmark fra nordvest, så det er en god idé at væbne sig med en jakke - selvom solen varmer særdeles meget på denne årstid.

I takt med at temperaturen stiger, så stiger varm luft til vejrs, og det kan danne cumulus-skyer, som vi også så det søndag.

Mandag byder på smukt forårsvejr, men i dagens løb kan der komme enkelte byger - især over de sydøstlige egne.

De fleste af dem forbliver blot som 'uskyldige' blomkålslignende skyer, men nogle af dem kan vokse sig store nok til at blive egentlige bygeskyer.

Muligheden for eftermiddagsbyger er størst over den syd- og østlige del af landet, hvor et par byger ikke kan udelukkes.

Længere mod nordvest vil det forblive tørt, og her vil der generelt også opstå færre skyer.

Endnu en kold nat i vente

Som aftenen skrider frem, og solen går ned, så opløses skyerne efterhånden, samtidigt med at vinden lægger sig.

Det er opskriften på endnu en kold majnat, hvor der igen kan komme let frost i de indre landsdele.