Vejr

Kraftige byger med torden truer - kan især ramme Sjælland

Sådan kan starten på weekenden blive i København (arkivfoto). Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Fra fredag middag og frem til sidst på eftermiddagen er der risiko for tordenbyger.

Det ustadige majvejr fortsætter fredag, hvor der i store dele af landet igen er udsigt til byger, som i dagens løb kan blive kraftige og være med torden.

I går ramte tordenbyger især Nordjylland, og det er den samme ustabile og relativt lune luft, der fortsat ligger over Danmark.

Den bliver dog i løbet af dagen fortrængt af en koldfront, der sender lidt køligere og mere tør luft ind over Danmark fra vest.

Foran koldfronten dannes der i den lune og fugtige luft både regn- og tordenbyger, som i løbet af dagen bevæger sig mod øst.

Prognose for fredag klokken 13: Risiko for tordenbyger over den østlige del af landet.

I første omgang vil der især i Jylland og hen over Fyn kunne komme nogle byger, men det er først efter middagstid, hvor bygerne vil være nået til Sjælland, de for alvor udvikler sig.

Har du taget billeder af vejret - så send dem til TV 2 VEJRET

De kraftigste byger ser således ud til at ramme øst for Storebælt, og den største risiko for, at bygerne kan være med torden og skybrudsagtig regn, er der i Nordsjælland og hen over Hovedstadsområdet fra først på eftermiddagen.

Ligesom man så det torsdag eftermiddag i Nordjylland, kan bygerne fredag også være forbundet med kraftige vindstød, når de passerer.

Prognose for fredag klokken 16: Fortsat risiko for tordenbyger over den østlige del af landet.

Følg dagens regnvejr på radaren

I løbet af eftermiddagen klarer det op i Jylland, som får en solrig eftermiddag, og opklaringen breder sig i løbet af aftenen til den østlige del af landet.

Det er optakten til en weekend, der ser ud til at blive kølig, men solrig.