Vejr

Du er ikke alene - helt ned til Italien går folk og fryser

Den kulde, der har ramt Danmark, er del af en større front, der har ramt en stor del af kontinentet .

Hvis du synes, det er koldt, er du ikke alene. Faktisk er store dele af Europa ramt af unormal kraftig kulde, og det var den kulde, der ramte os fredag. I weekenden indtog den store dele af Europa med nattefrost mange steder og snefald i bjergene.

- I de Italienske alper har man natten til tirsdag målt ned til minus 14,2 grader i Pian Rosa, som ligger på grænsen til Schweiz, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

Norditalien er for øjeblikket plaget af et ekstremt kuldefrembrud, der har kostet mindst et dødsfald.

Snedækkede bjerge over Venedig

På et billede fra Scanpix ses, hvordan de sneklædte Dolomitter knejser sneklædt over Venedig, mens et krydstogtsskib er ved at passere den gamle kanalby.

Selvom det er et usædvanligt billede, er det ikke decideret usædvanligt, at der er sne på de høje tinder, da de mange steder stikker mere end tre kilometer i vejret, fortæller Jens Ringgård Christiansen.

- I Venedig har man målt 4,4 grader i byen, men som man kan se, er der sne i Dolomitterne bag byen, siger Jens Ringgård.

Varmen er på vej

I Passo Rolle i Dolomitterne nord for Venedig viste termometrene minus 6,6 grader tirsdag morgen. Passo Rolle ligger i 1984 meters højde.

Men den europæiske kulde er på tilbagetog.

- Allerede onsdag bliver området med kulde mindre, når der kommer varme vestfra, siger Jens Ringgård Christiansen.

Onsdag kommer der varme vestfra, og det vil sætte det kolde område under pres.