Vejr

Strålende smuk mandag - og vinden lægger sig efterhånden

Solen kommer til at skinne fra en næsten skyfri himmel hele mandagen.

Påskeferien starter med forrygende flot forårsvejr.

For de mange danskere, der nu kan holde påskeferie i Danmark, er der masser af sol i vente.

Det mærker vi allerede mandag, som er startet med skyfrit vejr i hele landet og sol fra en klar, blå morgenhimmel.

Manglen på skyer har dog også gjort mandag morgen kold, og flere steder i landet er temperaturen fortsat lige omkring frysepunktet.

Solen får dog hurtigt temperaturen til at stige, og i dagens løb vil man flere steder kunne se termometernålen pege på ti-elleve graders varme, hvor det bliver lunest.

Det vil være i den vestlige del af de enkelte landsdele, hvor østenvinden har bevæget sig længst tid over land.

Solen opvarmer landjorden, som derefter opvarmer luften, og dermed 'opsamler' luften varme, mens den befinder sig over land og bliver opvarmet nedefra.

Dagtemperaturer mandag eftermiddag - som tilfældet har det været det de seneste dage, bliver det køligere ved østvendte kyster.

Koldt ved østvendte kyster

Omvendt betyder det også, at det er markant køligere ved østvendte kyster, hvor vinden blæser direkte fra hav.

Det gør sig især gældende ved Jyllands østkyst samt ved kysterne ud til Østersøen, hvor temperaturen ikke når meget over fem-seks graders varme - heller ikke i eftermiddag.

Vinden er først på dagen op til frisk ved kysterne, men i mandagens løb vil vinden gradvist aftage, og i løbet af eftermiddagen vil der blot være en svag til jævn østlig vind.

Mandag vil solen skinne i hele landet, og efterhånden aftager vinden også.

Mere sol og varme forude

Får man ikke nydt vejret udendørs mandag, er der heldigvis også rig mulighed for det de kommende dage. Et højtryk sikrer os smukt vejr med solskin, og fra onsdag bliver det efterhånden lunere dag for dag.

I løbet af påskedagene kan temperaturerne således nå op mellem 15 og 18 grader - samtidigt med at der fortsat vil komme masser af solskin.

Man skal dog være påpasselig i solen - UV-indekset nærmer sig en værdi på fire, og det betyder, at man skal bruge solbeskyttelse midt på dagen.