Vejr

Sol og masser af varme: Sådan bliver påskevejret

Nye vinde bringer varmen til Danmark, og allerede fra mandag stiger temperaturerne markant. 

Ifølge prognoserne er der udsigt til en varm, solrig påske hen over helligdagene.

- Når vi kommer frem til skærtorsdag og langfredag, så er det 15 til 18 grader, skyfrit og solskin, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt, der forventer, at vejret i hvert fald holder påskedagene ud.

Solen bliver tilbage

Det kolde vejr vi har nu, hvor der har været snebyger så sent som fredag morgen og bidende frost natten til lørdag, er på retræte. Kun det klare solskin bliver tilbage

- Mange har måske frygtet, at det her relativt kolde vejr vil fortsætte, og det bliver også køligt i weekenden, men fra søndag eller mandag bliver det bare varmere dag for dag, siger Sebastian Pelt.

Vinden har været i nordøst, og den er ved at skifte til en lidt mere lun østenvind. Det vil over nogle dage føre til et markant skifte fra de fem-seks grader, vi har nu.

- Vejret er rigtig flot med solskin lige nu, men det er også koldt. Den gode nyhed er, at solskinnet fortsætter og nu kommer varmen så også, så vi får et påskevejr, folk godt kan glæde sig til, siger Sebastian Pelt.

Klart vejr giver kolde nætter

Med det klare vejr kommer også kolde nætter. Når der ikke er et skydække til at holde på varmen, bliver temperaturskiftet også større fra dag til nat.

- Vi er stadig i den årstid, hvor man ikke skal satse på at sidde og spise ude om aftenen, og når solen er væk, bliver det koldt, siger Sebastian Pelt.

Der vil være nattefrost frem til tirsdag. Frosten kulminerer natten til i dag lørdag og aftager gradvist derefter.