Vejr

20,1 grader på årets foreløbigt varmeste dag

Sommerligt vejr den 7. april 2019 ved Nymindegab.

Søndag nåede temperaturen et sommerligt niveau, da temperaturen for første gang i år nåede over 20 grader.

Selvom kalenderen kun viser 7. april, så er vejret sommerligt. Mange steder i landet kan man færdes udendørs i t-shirt, og søndag er blevet den foreløbige kulmination på de seneste dages varme forårsvejr.

Varm luft blæser op over Danmark fra sydøst og øst, og især i den syd- og østlige del af landet er temperaturen steget til et niveau, som svarer til den gennemsnitlige dagtemperatur i juni.

20 grader i Sydjylland

Da varmen kulminerede over Danmark søndag eftermiddag, steg temperaturen til et niveau, som er det foreløbigt højeste i år.

I Vester Vedsted ved Vadehavet nåede temperaturen 20,1 graders varme, hvilket er 0,4 grader mere, end hvad der blev målt ved Blåvandshuk lørdag.

I Esbjerg nåede temperaturen akkurat 20 grader, men også i de andre landsdele har temperaturen også et sommerligt niveau.

På Fyn steg temperaturen til 17,9 grader i Årslev, mens det på Sjælland blev varmest ved Flakkebjerg nær Slagelse, hvor temperaturen nåede 18,6 grader.

Koldere ved østvendte kyster

Derimod har det været betydeligt koldere ved de østvendte kyster, hvor den kolde havluft sætter sit præg på temperaturen.

Højeste temperaturer søndag den 7. april 2019 - den første dag i år, hvor temperaturen nåede 20 grader.

Ved Skagen nåede temperaturen søndag ikke over 9,6 grader, og på Anholt midt i Kattegat var søndagens højeste temperatur blot 9,8 grader.

Vi måtte vente en dag mindre sidste år

I fjor nåede temperaturen 20 grader én dag senere end i år, da temperaturen den 8. april sidste år steg til 21,9 grader i Karup. I 2017 nåede temperaturen første gang 20 grader den 31. marts - også i Karup - da temperaturen med 21,5 grader, gav os den næstvarmeste martsdag i dansk vejrhistorie.

Desuden er det første gang temperaturen nåede 20 grader i Danmark siden den 17. oktober sidste år, som i øvrigt blev den sidste dag ud af en periode på syv dage, som gav os den længste og seneste løvfaldssommer i dansk vejrhistorie.

Koldt vejr på vej

Fik man ikke nydt forårsvejret i weekenden, så må man i første omgang væbne sig lidt med tålmodighed. Allerede mandag bliver det koldere, og i løbet af den nye uge bliver det betydeligt koldere.

Onsdag og torsdag når dagtemperaturerne ikke meget over fem grader, og om natten vil der være udbredt frost. Derudover vil de byger, der kommer i ugens løb, kunne være med både hagl, slud og tøsne.