Vejr

Mere regn på vej til Danmark

Onsdag vil der i perioder komme en del regn.

Regn, der slår mod ruderne, lyden af biler, der kører gennem vandpytterne, og daglig påklædning i regntøj - sådan har mange danskere oplevet de første 12 dage af marts.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. 

Se vores nedbørsradar her

Siden månedens start har regnen silet ned over Danmark, og selvom vi ikke engang er halvvejs gennem den første forårsmåned, har vi allerede fået 41 procent mere nedbør, end vi normalt får i en hel marts.

Til og med onsdag morgen er der samlet set faldet 65,1 millimeter regn i Danmark siden 1. marts. Senvinteren og foråret er ellers den 'tørre' tid i Danmark, men det har vi ikke mærket noget til i denne marts.

Vejrsituationen onsdag klokken 12.

Onsdag med mere regn

Og det er slet ikke slut endnu. Den tidligere storm, Gareth, bevæger sig i dag ind over Danmark og sender nye forsyninger af regn ind mod landet fra Nordsøen.

Vejrsituationen onsdag eftermiddag klokken 16.

Allerede onsdag morgen er der byger mange steder i Danmark - navnlig i den vestlige del af landet - og sådan vil det fortsætte resten af dagen.

Derudover kan bygerne, især i dagens løb, blive relativt kraftige og dermed aflevere store mængder nedbør på ganske kort tid.

Når onsdag er omme, vil der på landsplan formentlig være faldet yderligere fem til otte millimeter regn, som bliver lagt til det i forvejen drivvåde regnskab.

Vejrsituationen onsdag aften klokken 20.

Marts kan blive rekordvåd

Selv når det kommende våde døgn er overstået, venter der endnu mere regn i løbet af torsdag.

Igen i weekenden vil lavtryk bevæge sig ind over Danmark med regn og blæst, og dermed kan marts 2019 meget vel ende med at blive den mest nedbørrige marts i dansk vejrhistorie.

Indtil videre tilhører den våde førsteplads marts 1978, hvor der i alt faldt 100 millimeter regn.

Som altid kan du se, hvor regnen er netop nu på TV 2 Vejrets hjemmeside.

Onsdag vil igen byde på masser af regn..